Praktische informatie

Voor wie?
De Vervolgopleiding Oncologieverpleegkunde is geschikt voor ervaren verpleegkundigen die hun kennis van hoog complexe oncologische zorg willen verbreden.

Om deze opleiding te kunnen volgen, heb je een diploma verpleegkunde nodig, zoals Verpleegkundige A, MBO-V (niveau 4) of HBO-V (niveau 5) en een BIG-registratie. Ook is het belangrijk dat je al minstens een jaar ervaring hebt als verpleegkundige. Om verder goed voorbereid te zijn om de opleiding te starten, volg je eerst de Basiscursus Oncologie of ons Traineeship voor verpleegkundigen.

Heb je nog geen werkervaring? Bekijk dan eens ons Traineeship voor verpleegkundigen. Hierin verdiep je je in de oncologie en doe je werkervaring op. Dit is een goede opstap tot de Vervolgopleiding Oncologieverpleegkunde.

Vrijstelling
Als je aantoonbare ervaring hebt met de onderwerpen die in het programma aan bod komen, kom je mogelijk in aanmerking voor een vrijstelling. De opleidingsadviseur kan je hier meer over vertellen.

Duur 
1 jaar bij dienstverband van 32 uur, of meer, 14 maanden bij dienstverband van 28 uur.

Startdatum
April en oktober. 

Bekijk hier de lesdata van de opleiding die start in oktober 2021 en hier de lesdata voor de opleiding die start in april 2022.

Uitleg over het rooster: De Themadagen (T) volgt iedereen. Een cursist start of met de Medicinale leerlijn (M) en volgt dan eerst M 1 t/m 4 en in de tweede periode C 1 t/m 4. Of de cursist start met de Chirurgische leerlijn (C) en volgt dan in de eerste periode C 1 t/m 4 en switcht voor de tweede periode naar M 1 t/m 4. In totaal volgt een cursist 16 lesdagen.

Aanmelden als externe kan via het digitale inschrijfformulier.

Kosten
€ 4000,00, excl. btw en studiemateriaal*. Als je in dienst komt van het AVL zijn de kosten voor onze rekening.

*) de Basiscursus Oncologie wordt vooraf aan de Vervolgopleiding gevolgd en die kosten zijn inclusief.

Aanstelling
Het is mogelijk de opleiding te volgen én bij ons in dienst te treden. Je komt dan voor minstens 28 uur per week in dienst. Voor deze opleiding teken je dan een leer-arbeidsovereenkomst met het AVL. Neem hiervoor contact op met de AVL Academie.

Locatie
Antoni van Leeuwenhoek, Plesmanlaan 121, 1066 CX Amsterdam. Het is ook mogelijk om het praktijkdeel in een andere CZO-erkende instelling te volgen.

Accreditatie
CZO-erkend diploma Oncologieverpleegkunde. Geaccrediteerd door het Kwaliteitsregister V&V.

Bollen
Het fijne en leerzame aan het volgen van deze opleiding in het AVL vond ik de diversiteit aan oncologische ziektebeelden en behandelingen waarmee je in aanraking komt. Zo kun je je professioneel goed ontwikkelen.
Jolien Dijkhof volgde de Vervolgopleiding Oncologieverpleegkunde