Praktische informatie

Voor wie?
De Vervolgopleiding Oncologieverpleegkunde is geschikt voor ervaren verpleegkundigen die hun kennis van hoog-complexe oncologische zorg willen verbreden.

Om deze opleiding te kunnen volgen, heb je een diploma verpleegkunde nodig, zoals Verpleegkundige A, MBO-V (niveau 4) of HBO-V (niveau 5) en een BIG registratie. Ook is het belangrijk dat je al minstens een jaar ervaring hebt als verpleegkundige. Daarnaast heb je de Introductiecursus Oncologie, ons Leertraject Oncologie óf ons Traineeship voor verpleegkundigen succesvol voltooid.

Heb je nog geen werkervaring? Bekijk dan eens ons Traineeship voor verpleegkundigen. Hierin verdiep je je in de oncologie en doe je werkervaring op. Dit is een goede opstap tot de Vervolgopleiding Oncologieverpleegkunde.

Vrijstelling
Als je aantoonbare ervaring hebt met de onderwerpen die in het programma aan bod komen, kom je mogelijk in aanmerking voor een vrijstelling. De opleidingsadviseur kan je hier meer over vertellen.

Duur 
1 jaar bij 32-urig dienstverband of meer, 14 maanden bij 28-urig dienstverband (minimale vereiste).

Startdatum
April en oktober. Aanmelden kan via het digitale inschrijfformulier.

Kosten
€ 4000,00, excl. btw en studiemateriaal. Als je in dienst komt van het AVL zijn de kosten voor onze rekening.

Aanstelling
Het is mogelijk de opleiding te volgen én bij ons in dienst te treden. Je komt dan voor minstens 28 uur per week in dienst. Voor deze opleiding teken je dan een leer-arbeidsovereenkomst met het AVL. Neem hiervoor contact op met de AVL Academie.

Locatie
Antoni van Leeuwenhoek, Plesmanlaan 121, 1066 CX Amsterdam. Het is ook mogelijk om het praktijkdeel in een andere CZO-erkende instelling te volgen.

Accreditatie
CZO-erkend diploma Oncologieverpleegkunde. Geaccrediteerd door het Kwaliteitsregister V&V.

Bollen
Het fijne en leerzame aan het volgen van deze opleiding in het AVL vond ik de diversiteit aan oncologische ziektebeelden en behandelingen waarmee je in aanraking komt. Zo kun je je professioneel goed ontwikkelen.
Jolien Dijkhof volgde de Vervolgopleiding Oncologieverpleegkunde