Wil jij opgeleid worden tot een van de beste oncologieverpleegkundigen in Europa? Volg dan deze verdiepende vervolgopleiding in het AVL. Dit is dé plek om alles te leren over oncologie.

Verpleegkundigen hal

Vervolgopleiding Oncologieverpleegkunde

Een CZO-gecertificeerde opleiding

Als oncologieverpleegkundige begeleid je een patiënt tijdens het volledige traject. Om dit zo goed mogelijk te doen, is kennis van oncologie minstens zo belangrijk als goede praktijkervaring. De Vervolgopleiding Oncologieverpleegkunde stoomt je klaar tot een ervaren verpleegkundige met veel kennis op het gebeid van oncologie en de optimale ondersteuning van patiënten en hun naasten.

Wat kun je verwachten?
Tijdens deze opleiding leer je in 16 lesdagen over 14 inhoudelijke thema’s binnen het oncologisch werkveld. Je doet kennis op over onderzoeken en behandelingen, zoals oncologische systeemtherapieën, immunotherapie, personalized medicine en hoogcomplexe chirurgie. Daarnaast maak je kennis met een breed scala aan onderwerpen, zoals supportive care, ketenzorg en zelfmanagement.

In de opleiding wordt aandacht besteed aan ons klinisch onderzoek en krijg je toegang tot de meest actuele ontwikkelingen op het gebied van kanker. Dit maakt jou een ervaren en gecertificeerde oncologieverpleegkundige, én een belangrijke steun voor de patiënt.

In het kort
- Dé plek om opgeleid te worden tot een van de beste oncologieverpleegkundigen van Europa.
- Een opleiding waarbij je zowel meer leert over oncologie en de behandelingen, maar ook patiëntondersteuning en palliatieve zorg.
- Een ideale combinatie tussen theorie en praktijk, zodat je de inhoud direct kan toepassen in jouw werk.
- De mogelijkheid om deze opleiding zowel intern bij het AVL als extern te volgen.

Waarom het AVL?

Je kiest voor het Antoni van Leeuwenhoek als je meer wilt leren over oncologie. Het AVL combineert de zorg voor kankerpatiënten met grensverleggend onderzoek. Niet voor niets maken we deel uit van Cancer Core Europe: 7 vooraanstaande instituten in Europa die kennis met elkaar delen. Dit maakt ons hét oncologisch onderwijsinstituut voor zorgprofessionals. We bieden kwalitatieve, praktijkgerichte vervolgstudies en stages met oog op de toekomst. Dit doen we op basis van de laatste bewezen inzichten en met veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.

Meer weten?
Bekijk het programma of neem contact op met de AVL Academie voor meer informatie.

Klinische Lessen
Het is erg leerzaam om kennis direct overgedragen te krijgen van specialisten uit de praktijk. Zo ga je de verdieping in en heb ik mezelf ontwikkeld op het gebied van oncologie.
Marissa Groenenberg volgde de vervolgopleiding en werkt nu als oncologieverpleegkundige