Programma

Programma

Leren en werken
Bij de AVL Academie geloven we dat je het meest leert door te doen. Daarom gaan theorie en praktijk altijd hand in hand. Als verpleegkundige begin je met het vergroten van je oncologische kennis. Je start daarom met de 4-daagse Basiscursus Oncologie voor verpleegkundigen. Je krijgt antwoord op vragen over het ontstaan van kanker, maakt kennis met de verschillende behandelingen en leert onderscheid maken tussen feiten en fabels over kanker. Daarnaast start je ook direct met werken onder begeleiding van experts, zodat je veel praktijkervaring opdoet. 

Ontdek wat je nodig hebt
Het inwerkprogramma is bedoeld om meer kennis te krijgen van de oncologie en om die toe te passen in de context van het ziekenhuis. Daarom is er naast de vakinhoudelijke scholing ook ruimte voor jou om inzicht te krijgen in je persoonlijke leerdoelen, zodat je in de praktijk de nodige ondersteuning en begeleiding kunt vragen om je verder te ontwikkelen. De eerste 6 weken ben je dan ook boventallig aanwezig in de praktijk voor een goede start, waarin je optimaal gecoacht wordt.

Resultaat
Na afloop van het inwerktraject van 6 maanden, is er een stevige basis opgebouwd voor het werken als algemeen verpleegkundige in het AVL.

Als je daarna verder wilt groeien in het verlenen van oncologische zorg, dan is er een mogelijkheid om de Vervolgopleiding Oncologieverpleegkunde te doen.