Inhoud van de stage
De verdiepingsstage is gericht op het leren uitvoeren van klinische en poliklinische werkzaamheden op het gebied van de Klinische Farmacologie. Dit doe je deels als behandelend arts van patiënten met problemen op het gebied van de farmacotherapie, en deels als consulent Klinische Farmacologie, Dit geldt ook voor specialismen buiten de Interne Geneeskunde.
Aan de slag
Na een gedegen introductietraject ga je aan de slag. Het einddoel van de stage is het opbouwen van kennis, inzicht en ervaring op het terrein van de therapeutische toepassing en bijwerkingen van geneesmiddelen en onderzoek met geneesmiddelen bij de behandeling van patiënten. Als je al enige zelfstandige polikliniekervaring hebt, heb je de mogelijkheid een eigen spreekuur te doen waarin je patiënten ziet en beoordeelt. Ook verricht je tijdens de stage een farmacologie spreekuur waarin je patiënten ziet die in studieverband behandeld worden. Tevens superviseer je de clinical research unit (CRU). Hierdoor kom je in aanraking met een grote diversiteit van ziektebeelden en daaraan gekoppelde klinisch farmacologische vraagstukken.
Over de afdeling
Het Centrum voor Vroeg Klinische Studies maakt deel uit van het cluster Medisch Oncologische Disciplines van het AVL. Hier werkt een team van medische en verpleegkundige staf voor de medische en verpleegkundige zorg van oncologiepatiënten. Dit gebeurt op de Clinical Research Unit, waar de patiënten die aan een studie deelnemen worden gezien op de poli of opgenomen voor studiebehandeling.
Wetenschappelijk onderzoek
Tijdens de differentiatiestage is onderzoek een belangrijke manier om verdieping te bereiken. Op de afdeling wordt hier veel tijd aan besteed. Tijdens je verdiepingsstage in het AVL werk je mee aan het onderzoek en leer je tevens hoe je dit zelf organiseert en initieert.