Inhoud van de stage
Tijdens de differentiatiestage krijg je als aios de mogelijkheid om veel te leren. Van oncologie in het algemeen en specifiek van niercel-, blaas-, pyelum/ureter-, urethra-, urachus-, prostaat-, testis- en peniscarcinoom. Vaak verlenen we derdelijns zorg.
Aan de slag
Na een gedegen inwerktraject ga je direct aan de slag op de verpleegafdeling, in de operatiekamer, de sneldiagnostiek polikliniek, de eigen polikliniek en het Onderzoek en Behandel Centrum (OBC). Je ziet nieuwe patiënten en stelt behandelplannen op die je bespreekt in het multidisciplinaire overleg. Daarnaast sta je wekelijks meerdere dagdelen op de OK, waar je zelfstandig kleinere operaties uitvoert. Ook assisteer en participeer je in toenemende mate bij grotere chirurgische ingrepen. Tijdens je dienst superviseer je de anios van dienst en op zaal.
Tevens kun je intensiever kennis maken met andere specialismen. Bijvoorbeeld radiotherapie, medische oncologie of interventieradiologie. Op deze manier vergroot je jouw kennis van het oncologisch werkveld ook in bredere zin. En naast een breed palet aan patiënten en operaties, krijg je in deze stage de mogelijkheid tot wetenschappelijk onderzoek op hoog niveau. Binnen onze discipline publiceren we ongeveer 100 onderzoeken per jaar.
Over de afdeling
De afdeling urologie bestaat uit 10 urologen en 7 verpleegkundig specialisten. Ook leiden we altijd een aantal tijdelijke medewerkers op, zoals aios, anios en (onderzoeks)fellows. We werken hierbij nauw samen met de verschillende paramedische disciplines en andere afdelingen, zoals de radiotherapie, medische oncologie, pathologie en (interventie-) radiologie/nucleaire geneeskunde. Hierdoor ontstaat een optimale multidisciplinaire aanpak, waarbij je veel van elkaar kunt leren.
Wil je meer weten over deze stage? Vraag dan het opleidingsplan aan bij de opleider Dr. B. van Rhijn via e-mail: b.v.rhijn@nki.nl