Inhoud van de differentiatie
Inhoud van de differentiatie
In het AVL wordt de differentiatie longchirurgie aangeboden voor 6 maanden.
Aan de slag
Na een inwerktraject ga je meteen aan de slag. In deze differentiatie ligt de focus op het vergroten van je kennis van de diagnostiek, behandeling en behandelingsresultaten van de meest voorkomende oncologische longaandoeningen. Je verwerft inzicht in de mogelijkheden van andere disciplines, die betrokken zijn bij de behandeling van deze aandoeningen. Tijdens de differentiatie heb je een wekelijkse poli waarin je zelfstandig patiënten ziet en behandelt. Je bent het primaire aanspreekpunt voor longpatiënten, en loopt zo vaak mogelijk visite mee met de anios. Je zit de grote visite voor en neemt een leidende rol aan in klinische besprekingen en MDO’s. Na afloop ben je in staat postoperatieve complicaties te herkennen en een behandelplan op te stellen en kun je zelfstandig (op niveau D) de verschillende type longresecties uitvoeren.
Goed om te weten
Tijdens de differentiatie heb je de mogelijkheid de verplichte 20-dagdelenstage te lopen op een andere afdeling, zoals radiotherapie, interne oncologie, pathologie, radiologie en klinische genetica.
Over de afdeling
De afdeling Heelkunde is onderdeel van het Cluster Heelkundig Oncologische Disciplines (het HOD). In het AVL verzorgt deze afdeling alle oncologische chirurgie van ons instituut, in de volle breedte. Er werken 19 chirurgen, verdeeld over 6 subgroepen, waaronder colorectale-lever, mamma, long, upper GI, sarcoom-melanoom en endocriene groep. De AVL-chirurgen zijn naast hun klinische werkzaamheden actief betrokken bij nationale én internationale onderzoeks- en kwaliteitsprojecten en spelen allen een rol in nationale consultatieve en educatieve structuren.
Wetenschappelijk onderzoek
Het AVL is een toonaangevend onderzoeksinstituut. Wetenschappelijk onderzoek is dan ook een belangrijk onderdeel van de opleiding. Als aios in het AVL krijg je de mogelijkheid om deel te nemen aan lopend onderzoek of nieuw onderzoek te initiëren.